Sako LuotiCompak 2020-kilpailu/tävling

7.8.2020 klo 14Osallistu SAKO Luoti Compak 2020 -kilpailuun ja voita TIKKA Tx1 pienoiskivääri

Metsästäjäliitto järjestää LuotiCompak -ampumakisan osana SAKOn Road Show -tapahtumaa. Osakilpailut ovat elokuussa neljällä eri paikkakunnalla ja jokaisen osakilpailun 10 parasta saavat kutsun SAKO LuotiCompak -finaaliin Lopelle 5.9.2020. Osakilpailuiden parhaat palkitaan SAKOn tuotepalkinnoilla. SAKO LuotiCompak -finaalin voittajalle on Tikka TX 1 -pienoiskivääri.

Osallistua voivat kaikki, joilla on metsästyskortti (sarjoja on vain yksi, ei ala- eikä yläikärajaa). On kuitenkin hyvä osata ammunnan perusteet ja turvallisen aseenkäsittely, sillä kilpailun rytmi on tiukka. Ratamestari voi sulkea osallistujan kilpailusta esimerkiksi huolimattoman aseenkäsittelyn takia.

Mikä on LuotiCompak?

LuotiCompak on uusi pienoiskiväärillä (22 lr) ammuttava luotilaji. Ammunta kulkee kuten haulikon Compak Sportingissa eli ampumapaikkoja on viisi ja kultakin paikalta ammutaan viisi laukausta. Laukauksia ammutaan yhteensä siis 25. Maalilaitteet reagoivat osumasta, joten laukaus on joko ohi tai osuma kuten haulikkolajeissa. Ampumapaikoilla ammutaan vapaalta, ampumatuilta, istuma-asennosta ja makuulta aivan kuten metsästystilanteissakin. Maalit ovat kohti tulevia, sivuttain liikkuvia tai paikallaan olevia riistamaaleja. Maalit voivat olla myös aikarajoitteisia. Osuma-alueen koko vaihtelee 25 – 100 millimetrin välillä ja ampumamatkat ovat 15 – 50 metriä.

Tilläggsinformation/lisäätietoa: https://metsastajaliitto.fi/SAKOLuotiCompak?fbclid=IwAR1nbv5Q26r30T_vSMA5kIHtQnkqO8Wp01_eoBf5FOBQtATpjzl0LrdfhiM

 

Anmäl dig här/ilmoittaudu täällä: https://metsastajaliitto.fi/form/7-8-2020-sako-luoticompak-pietar